Horké banánové suflé
35 min.
Ingredience
- 450gramůBanány
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 25gramůCukr moučkový
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Banány oloupeme a nakrájíme, dáme do mísy a zakapeme citrónovou šťávou, potom vše rozmačkáme vidličkou.
- 2Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 25 g moučkového cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Opatrně spojíme s rozmačkanými banány.
- 3Směs plníme do olejem vymazaných zapékacích misek o objemu 300 ml. Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí v miskách vyběhnout a zhnědnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.