Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto
40 min.

Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 25gramůMandle mleté
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 3kusyHrušky
- 1lžíceKakao - prášek
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3.
- 2Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s citrónovou šťávou a krupicovým cukrem, na středním plameni 12minut podusíme.
- 3Když jsou hrušky uvařené, přelijeme přes ně amaretto. Posléze hrušky i se šťávou vyjmeme a dáme do čtyř mililitrových zapékacích mís.
- 4Na topink prosejeme moučkový cukr a kakao do mísy, přimícháme mandle.
- 5V další míse ušleháme bílek do tuhé hmoty, takto připravený bílek vmícháme do suchých ingrediencí.
- 6Sněhovou hmotu navršíme na hrušky a potřeseme mísou, obsah se nám tak zarovná. Pečeme přibližně 20 minut, aby byl topink tuhý na dotek. Podáváme teplé.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.