Horké hrušky s vlašskými ořechy
12 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy vlašské
- 3lžíceCukr moučkový
- 4kusyHrušky
- 80mililitrůRum
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a rozčtvrtíme.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a minutu na něm pražíme ořechy. Po minutě přidáme cukr a smažíme za stálého míchání další minutu. Do pánve přidáme opět trochu másla, rozčtvrcenou hrušku a smažíme 30 vteřin.
- 3Do pánve přidáme rum, velmi lehce zamícháme a vše zalijeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.