Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou
20 min.
Ingredience
- 400gramůMaliny
- 1decilitrVoda pitná
- 160gramůCukr třtinový
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůZmrzlina vanilková
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme vodu, vložíme očištěné a omyté maliny, vanilkový i krupicový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku.
- 2Horké maliny rozdělíme do jednotlivých kulatých sklenic na stopkách. Na povrch položíme po dvou kopečceích zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.