Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůMaliny
    • 1decilitrVoda pitná
    • 160gramůCukr třtinový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 40gramůZmrzlina vanilková
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 5gramůMáta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vlijeme vodu, vložíme očištěné a omyté maliny, vanilkový i krupicový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Horké maliny rozdělíme do jednotlivých kulatých sklenic na stopkách. Na povrch položíme po dvou kopečceích zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.