Horký koláč
45 min.
Ingredience
- 6kusůJablka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr krupice
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr vanilka
- 30gramůOřechy vlašské
- 10gramůPiškoty dětské kulaté
- 40gramůVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr krystal
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
52 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do varu přivedeme smetanu(200 ml) a cukr, přidáme mleté ořechy, mleté piškotové drobečky a máslo. Necháme vychladnout.
- 2Vyválíme listové těsto a vykrájíme z něj kolečka. Na kolečka dáme ořechovou náplň, na ni naskládáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, která posypeme cukrem a lehce pokapeme rozpuštěným máslem.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 200°C na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem, 20 minut.
- 4Přivedeme v hrnci k varu smetanu (100 ml), rozmícháme v misce čerstvé žloutky a cukr a vmícháme do smetany. Vznikne nám omáčka, kterou přecedíme a necháme vychladit.
- 5Poté ihned podáváme koláč politý omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.