Horký koláč

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
52 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do varu přivedeme smetanu(200 ml) a cukr, přidáme mleté ořechy, mleté piškotové drobečky a máslo. Necháme vychladnout.
  • 2
    Vyválíme listové těsto a vykrájíme z něj kolečka. Na kolečka dáme ořechovou náplň, na ni naskládáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, která posypeme cukrem a lehce pokapeme rozpuštěným máslem.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem, 20 minut.
  • 4
    Přivedeme v hrnci k varu smetanu (100 ml), rozmícháme v misce čerstvé žloutky a cukr a vmícháme do smetany. Vznikne nám omáčka, kterou přecedíme a necháme vychladit.
  • 5
    Poté ihned podáváme koláč politý omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.