Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry
45 min.
Ingredience
- 250gramůŠvestky sušené
- 100gramůHrozinky
- 100gramůMeruňky sušené
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Nasypeme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience, na několik hodin odložíme. Když ovoce změkne, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme zhoustnout. Mezitím občas promícháme.
- 2Kompot ihned horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.