Horské řezy s kávovou polevou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
679 mg
Cukr
84 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme prosátý cukr, žloutky, důkladně utřeme, přidáme rum, vanilku, znovu utřeme, vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Po vychladnutí naplníme máslovým krémem, přelijeme kávovou polevou, rozkrájíme na řezy, dozdobíme zbytkem krému a vložíme do papírových košíčků.
  • 3
    Na krém smícháme v rendlíku mléko se žloutky, moukou a 50 g cukru, vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí. Mezitím utřeme máslo se zbytkem cukru, zamícháme do studeného krému, přidáme rum a vanilku.
  • 4
    Na polevu třeme cukr s horkou kávou tak dlouho, až vznikne hladká, tekutá hmota.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.