Horské řezy s kávovou polevou
60 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceRum
- 1špetkaVanilka mletá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 0,13litrMléko plnotučné
- 1špetkaVanilka mletá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaRum
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- Na plech
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 200gramůCukr moučkový
- 5lžicKáva turecká
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
826 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
679 mg
Cukr
84 g
Postup přípravy
- 1Smícháme prosátý cukr, žloutky, důkladně utřeme, přidáme rum, vanilku, znovu utřeme, vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Po vychladnutí naplníme máslovým krémem, přelijeme kávovou polevou, rozkrájíme na řezy, dozdobíme zbytkem krému a vložíme do papírových košíčků.
- 3Na krém smícháme v rendlíku mléko se žloutky, moukou a 50 g cukru, vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí. Mezitím utřeme máslo se zbytkem cukru, zamícháme do studeného krému, přidáme rum a vanilku.
- 4Na polevu třeme cukr s horkou kávou tak dlouho, až vznikne hladká, tekutá hmota.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.