Houbový bujon s pesto-rosso a smetanou

95 min.

Ingredience

    • 25gramůLanýž
    • 150gramůSmrže nakládané
    • 0,5lžičkaSůl mořská
    • 0,5lžičkaPepř bílý
    • 1lžíceZakysaná smetana
    • 0,5lžíceEstragon
    • 3lžícePesto rosso
    • 2centilitryKoňak Armaňak
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
28 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
203 mg
Cukr
57 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce rozmícháme 1 lžíci smetany se 3 lžícemi pesto-rosso (pikantní pasta ze sušených rajčat).
  • 2
    25 g lanýžů nastrouháme na tenké plátky, odložíme je do misky a pokapeme 2 cl Armaňaku.
  • 3
    Z omytého estragonu otrháme lístky a odložíme je.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu 1 litr houbového bujonu, zmírníme teplotu, přidáme lanýže i se šťávou a pomalu vaříme 10 minut. Pak polévku odstavíme z plotny, chvilku necháme vychladnout (nesmí být vařící) a přimícháme smetanovou směs.
  • 5
    Bujon dochutíme solí, bílým pepřem a každou porci posypeme lístky estragonu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.