Houbový salát II

40 min.

Ingredience

      • 120gramůČočka
      • 40gramůSlanina anglická
      • 200gramůČervené zelí
      • 1,5lžíceCukr třtinový
      • 220mililitrůVývar zeleninový
      • 40mililitrůSójová omáčka
      • 1kusSalát
      • 1lžíceHořčice
      • 2lžíceOcet
      • 2lžíceOlej z vlašských ořechů
      • 1stroužekČesnek
      • 200gramůHlíva ústřičná
      • 40gramůzeleninové chipsy
      • 1lžíceOlej rostlinný
      • 4gramySůl
      • 4gramyPepř černý mletý
      • 1litrVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    159 kcal
    Bílkoviny
    4 g
    Tuky
    9 g
    Sacharidy
    16 g
    Vláknina
    495 mg
    Cukr
    6 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Čočku namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme doměkka.
    • 2
      Slaninu nakrájíme na kostičky, zelí nakrouháme a obojí orestujeme na trošce oleje. Až je zelí změklé, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
    • 3
      Zelí zalijeme vývarem a sójovou omáčkou a vaříme 10 minut.
    • 4
      Salát natrháme na kousky a smícháme ho se zeleninovými chipsy. Zalijeme je směsí hořčice, vinného octa a ořechového oleje.
    • 5
      Hlívu orestujeme na oleji a po vychladnutí ji smícháme se salátem. Osolíme, opepříme. Vmícháme čočku a zchladlé zelí a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.