Houbový salát II
40 min.
Ingredience
- 120gramůČočka
- 40gramůSlanina anglická
- 200gramůČervené zelí
- 1,5lžíceCukr třtinový
- 220mililitrůVývar zeleninový
- 40mililitrůSójová omáčka
- 1kusSalát
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceOcet
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1stroužekČesnek
- 200gramůHlíva ústřičná
- 40gramůzeleninové chipsy
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4gramySůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
495 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čočku namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme doměkka.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, zelí nakrouháme a obojí orestujeme na trošce oleje. Až je zelí změklé, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
- 3Zelí zalijeme vývarem a sójovou omáčkou a vaříme 10 minut.
- 4Salát natrháme na kousky a smícháme ho se zeleninovými chipsy. Zalijeme je směsí hořčice, vinného octa a ořechového oleje.
- 5Hlívu orestujeme na oleji a po vychladnutí ji smícháme se salátem. Osolíme, opepříme. Vmícháme čočku a zchladlé zelí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.