Houby v sójové omáčce

85 min.
Japonsko

Ingredience

    • 12kusůHouby Nameko (šupinovka)
    • 375mililitrůGranule dashi
    • 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
    • 2lžíceVíno Saké
    • 3lžičkyOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
19 kcal
Sacharidy
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme do horké vody asi na 25 minut, poté scedíme. Používáme jen hlavičky hub.
  • 2
    V kastrůlku smícháme dashi, mirin, sójovou omáčku, saké, cukr a vaříme. Přidáme houby, snížíme teplotu a vaříme asi 50 minut do té doby, než se tekutina skoro celá odpaří.
  • 3
    Takto uvařené houby naservírujeme do misek a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.