Houby v sójové omáčce
85 min.
Ingredience
- 12kusůHouby Nameko (šupinovka)
- 375mililitrůGranule dashi
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceVíno Saké
- 3lžičkyOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Houby namočíme do horké vody asi na 25 minut, poté scedíme. Používáme jen hlavičky hub.
- 2V kastrůlku smícháme dashi, mirin, sójovou omáčku, saké, cukr a vaříme. Přidáme houby, snížíme teplotu a vaříme asi 50 minut do té doby, než se tekutina skoro celá odpaří.
- 3Takto uvařené houby naservírujeme do misek a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.