Hovězí jazyk v aspiku
280 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyVepřový jazyk uzený
- 1kusBobkový list
- 1lžíceŽelatina
- 3litryVoda pitná
- 280gramůCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
54 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
489 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme jazyk, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list a cibuli, přivedeme k varu a 3-4 hodiny jej velmi zvolna doměkka povaříme. Po 2 hodinách ochutnáme vodu, je-li příliš slaná, vyměníme ji. Vývar nevyléváme, jazyk vyndáme z hrnce a necháme částečně zchladnout. Jazyk oloupeme, podélně rozřízneme napůl.
- 23 polévkové lžíce vody v malé misce promícháme se želatinou. Necháme asi 3 minuty stát, až želatina nabobtná. Misku postavíme do hrnce se zvolna se vařící vodou a 3 minuty želatinu necháme rozpouštět.
- 3K želatině přilijeme 150 ml vývaru z jazyka a zamícháme.
- 4Jazyk urovnáme do formy, jednu polovinu řezem nahoru, druhou řezem dolů a zalijeme jej želatinou. Přikryjeme fólií a dáme na noc do chladničky.
- 5Před podáváním nakrájíme jazyk na tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.