Hovězí jazyk v aspiku

280 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
54 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
489 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme jazyk, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list a cibuli, přivedeme k varu a 3-4 hodiny jej velmi zvolna doměkka povaříme. Po 2 hodinách ochutnáme vodu, je-li příliš slaná, vyměníme ji. Vývar nevyléváme, jazyk vyndáme z hrnce a necháme částečně zchladnout. Jazyk oloupeme, podélně rozřízneme napůl.
  • 2
    3 polévkové lžíce vody v malé misce promícháme se želatinou. Necháme asi 3 minuty stát, až želatina nabobtná. Misku postavíme do hrnce se zvolna se vařící vodou a 3 minuty želatinu necháme rozpouštět.
  • 3
    K želatině přilijeme 150 ml vývaru z jazyka a zamícháme.
  • 4
    Jazyk urovnáme do formy, jednu polovinu řezem nahoru, druhou řezem dolů a zalijeme jej želatinou. Přikryjeme fólií a dáme na noc do chladničky.
  • 5
    Před podáváním nakrájíme jazyk na tenké plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.