Hovězí kari panaeng
35 min.
Ingredience
- 185mililitrůMléko kokosové
- 1lžíceCukr palmový
- 2kusyKafirové listy
- 2lžíceKari pasta suchá
- 1lžíceOmáčka rybí
- 700gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 3lžíceTamarindové pyré
- 0,5kusChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
38 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
19 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi WOK rozpálíme olej a na středně prudkém ohni v něm asi 2 minuty smažíme kari pastu, až začne vonět.
- 2Poté přidáme na nudličky nakrájené hovězí, na plátky nakrájený roštěnec a 5 minut restujeme a mícháme. Přilijeme skoro všechno kokosové mléko, palmový cukr a tamarindové pyré, rybí omáčku, stáhneme oheň na minimum a bez pokličky 5-7 minut dusíme. Toto kari má být suché, ale když bude suché příliš, je třeba občas podlít trochou vody. Dle chutí dále okořeníme.
- 3Naložíme naběračkou připravenou směs do misky a pokapeme trochou kokosového mléka. Navrch posypeme na tenké nudličky nakrájenými kalfirovými listy a kroužky papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.