Hovězí maso s dýní

50 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme hovězí maso, které opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky nebo proužky. Dýni oloupeme a vyjmeme malou dužinu s jádry. Je-li dýně mladá, nemusí se loupat, její kůra je měkká. Zbylou dužinu z dýně nakrájíme na silnější hranolky, které promísíme s badyánem (5 tobolek) a koriandrem. Toto koření vhodně doplňuje jemně oříškovou chuť dýně.
  • 2
    Na rozpálený olej vložíme hranolky dýně a osmahneme. Nesmíme ji smažit dlouho, aby nezhnědla a nerozpadla se. Musí mít jenom zlatavou barvu. Potom ji vyndáme ven z pánve.
  • 3
    Dále budeme v pánvi smažit maso. Maso smažíme zprudka, potom přidáme rybí a kari omáčku (hoisin).
  • 4
    Vrátíme do pánve k masu zpět dýni, vše smícháme a sypeme kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.