Hovězí maso s dýní
50 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 8lžicOlej rostlinný
- 5špetekKoriandr mletý
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceOmáčka rybí
- 10gramůKokos strouhaný
- 1kilogramDýně
- 15gramůBadyán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme hovězí maso, které opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky nebo proužky. Dýni oloupeme a vyjmeme malou dužinu s jádry. Je-li dýně mladá, nemusí se loupat, její kůra je měkká. Zbylou dužinu z dýně nakrájíme na silnější hranolky, které promísíme s badyánem (5 tobolek) a koriandrem. Toto koření vhodně doplňuje jemně oříškovou chuť dýně.
- 2Na rozpálený olej vložíme hranolky dýně a osmahneme. Nesmíme ji smažit dlouho, aby nezhnědla a nerozpadla se. Musí mít jenom zlatavou barvu. Potom ji vyndáme ven z pánve.
- 3Dále budeme v pánvi smažit maso. Maso smažíme zprudka, potom přidáme rybí a kari omáčku (hoisin).
- 4Vrátíme do pánve k masu zpět dýni, vše smícháme a sypeme kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.