Hovězí mozek zapékaný

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme a drobně rozkrájíme. Na menší části másla ji osmahneme, přidáme doblaněný mozek v celku, osolíme a necháme jej dusit. Dušený mozek vyndáme, přidáme zbytek másla, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masa nebo mlékem a povaříme na hustou kaši. Poté odstavíme z ohně.
  • 2
    Omáčku necháme vychladnout a poté přidáme větší část nastrouhaného sýra, vykostěné prolisované nebo usekané sardele, žloutky a nasekaný dušený mozeček.
  • 3
    Vymastíme zapékací misky anebo jednu větší misku, naplníme směsí, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.
  • 4
    Podáváme s citrónem a jako příloha se hodí topinky anebo bílý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.