Hovězí mozek zapékaný
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusySardelové řezy
- 400gramůHovězí mozek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 50gramůSýr Parmezán
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a drobně rozkrájíme. Na menší části másla ji osmahneme, přidáme doblaněný mozek v celku, osolíme a necháme jej dusit. Dušený mozek vyndáme, přidáme zbytek másla, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masa nebo mlékem a povaříme na hustou kaši. Poté odstavíme z ohně.
- 2Omáčku necháme vychladnout a poté přidáme větší část nastrouhaného sýra, vykostěné prolisované nebo usekané sardele, žloutky a nasekaný dušený mozeček.
- 3Vymastíme zapékací misky anebo jednu větší misku, naplníme směsí, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.
- 4Podáváme s citrónem a jako příloha se hodí topinky anebo bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.