Hovězí pečeně s párky
85 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí maso zadní
- 100gramůZelenina kořenová
- 1kusCibule
- 2kusyPárky jemné
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
933 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme cibuli, ještě osmahneme.
- 2Omyté maso osolíme, protkneme párky a na zelenině po všech stranách opečeme. Podlijeme vodou a dusíme v troubě.
- 3Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou, necháme vysmahnout, podlijeme a povaříme. Část omáčky přecedíme na rozkrájené maso, zbylou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
- 4Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, rýže nebo vařené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.