Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou
27 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí svíčková
- 2lžíceOmáčka rybí
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 3kusyŠalotka
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 15gramůMáta
- 2hrstiSalát hlávkový
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
490 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve rozpálíme oheň v krbu nebo rozehřejeme troubu na grilování. Pokud používáme gril, potáhneme rošt alobalem. Na rošt pokládáme plátky kvalitního zadního hovězího masa z obou stran osolené a opepřené. Plátky potom z každé strany 5 - 7 minut prohříváme. Maso opékáme pozvolna, aby zůstalo šťavnaté a nepřipalovalo se. Grilované maso rozkrájíme na nudličky.
- 2Mezitím v misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli koření. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou šalotku a nudličky masa, dle potřeby dochutíme.
- 3Servírujeme tak, že talíř poklademe listy hlávkového salátu, na ně klademe masovou směs. Posypeme nahrubo nasekanými lístky koriandru a máty peprné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.