Hovězí plátky se sladkokyselou pálivou omáčkou

27 min.
Thajsko

Ingredience

    • 350gramůHovězí svíčková
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 4lžíceLimetková šťáva
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 3kusyŠalotka
    • 20gramůKoriandr čerstvý
    • 15gramůMáta
    • 2hrstiSalát hlávkový
    • 0,25lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
23 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
490 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve rozpálíme oheň v krbu nebo rozehřejeme troubu na grilování. Pokud používáme gril, potáhneme rošt alobalem. Na rošt pokládáme plátky kvalitního zadního hovězího masa z obou stran osolené a opepřené. Plátky potom z každé strany 5 - 7 minut prohříváme. Maso opékáme pozvolna, aby zůstalo šťavnaté a nepřipalovalo se. Grilované maso rozkrájíme na nudličky.
  • 2
    Mezitím v misce smícháme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli koření. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou šalotku a nudličky masa, dle potřeby dochutíme.
  • 3
    Servírujeme tak, že talíř poklademe listy hlávkového salátu, na ně klademe masovou směs. Posypeme nahrubo nasekanými lístky koriandru a máty peprné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.