Hovězí plátky v okurkách
90 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3špetkySůl mořská
- 3špetkyKoření na steaky
- 1lžíceHladká mouka pšeničná
- 2kusyOkurky nakládané
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a okurky na kolečka.
- 2Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, vložíme plátky masa a dusíme ve vlastní šťávě.
- 3Po vydušení na tuk přidáme mořskou sůl, koření na steaky (podle chuti), podlijeme vodou a dusíme, dokud maso není téměř měkké.
- 4V troše studené vody rozmícháme mouku a šťávu zahustíme. Provaříme 10 minut, přidáme nakrájené okurky a ještě asi 10 minut provaříme. Dochutíme solí a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
so 29. 3. 2014
Zdravím, nechala jsem se inspirovat. Celé rodince chutnalo. Děkuji