Hovězí plátky ve sladkokyselé pálivé omáčce
50 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceOmáčka rybí
- 4kusyDžus limetkový
- 1lžičkaCukr krupice
- 4kusyŠalotka
- 25lžičekChilli koření mleté
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžíceMáta
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
754 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme rybí omáčku, šťávu z limetek, cukr a chilli koření. Přidáme šalotku a nudličky hovězího masa (svíčková, roštěná, zadní). Podle potřeby okořeníme.
- 2Roztopíme gril nebo předehřejeme elektrickou troubu na program grilování. Pokud grilujeme v troubě, potáhneme rošt alobalem. Na rošt naskládáme plátky masa, z obou stran je osolíme a opepříme a lehce grilujeme na mírném ohni asi 7 minut z obou stran. Maso musí zůstat šťavnaté, měl by z něho odkapávat tuk. Nesmíme je grilovat příliš rychle, aby se nepřipálilo. Nakonec grilované plátky nakrájíme na nudličky.
- 3Talíře, na kterých budeme maso podávat, obložíme listy hlávkového salátu a na ně naklademe grilované hovězí plátky. Posypeme nasekanými listy koriandru a máty peprné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.