Hovězí plátky ve sladkokyselé pálivé omáčce

50 min.
Thajsko

Ingredience

    • 500gramůHovězí maso zadní
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 4kusyDžus limetkový
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 4kusyŠalotka
    • 25lžičekChilli koření mleté
    • 1kusSalát hlávkový
    • 1lžíceMáta
    • 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
754 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme rybí omáčku, šťávu z limetek, cukr a chilli koření. Přidáme šalotku a nudličky hovězího masa (svíčková, roštěná, zadní). Podle potřeby okořeníme.
  • 2
    Roztopíme gril nebo předehřejeme elektrickou troubu na program grilování. Pokud grilujeme v troubě, potáhneme rošt alobalem. Na rošt naskládáme plátky masa, z obou stran je osolíme a opepříme a lehce grilujeme na mírném ohni asi 7 minut z obou stran. Maso musí zůstat šťavnaté, měl by z něho odkapávat tuk. Nesmíme je grilovat příliš rychle, aby se nepřipálilo. Nakonec grilované plátky nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Talíře, na kterých budeme maso podávat, obložíme listy hlávkového salátu a na ně naklademe grilované hovězí plátky. Posypeme nasekanými listy koriandru a máty peprné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.