Hovězí salát z thajské kuchyně
30 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 5kusůChilli paprička
- 1decilitrSirup Monin - kokosový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 300gramůHovězí svíčková
- 1hrstOřechy Kešu
- 1kusAvokádo
- 5lžicOmáčka sójová
- 1kusBanány
- 3kusyKoriandr čerstvý
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Červenou papriku spolu s chilli papričkami zbavíme jádřinců a nakrájíme. Dáme je do mixéru, kam přilijeme kokosový sirup a rybí omáčku. Všechny suroviny dobře rozmixujeme.
- 2Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které dáme do pánve na rozpálený olej. Přidáme kešu oříšky, oloupané a nakrájené avokádo a oloupaný nakrájený banán. Přilijeme sojovou omáčku, nakrájené stonky koriandru. Nakonec vmícháme připravenou omáčku, vše přivedeme k varu a potom ještě povaříme 1 minutu a stáhneme z ohně.
- 3Připravený salát rozdělíme na talíře, přidáme čtvrtku citrónu a teplý salát podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.