Hovězí špíz na kayenský způsob
19 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkyKoření Orientální
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule červená
- 2lžíceMáta
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceLimetková šťáva
- 0,5kusAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si osm dřevěných špejlí na špízy, na 30 minut je namočíme do studené vody.
- 2Hovězí maso, očištěnou zelenou a žlutou papriku nakrájíme na kostky (cca 2 x 2 cm). Takto připravené kousky napichujeme na špejle, vždy 4 kostky masa, 2 kusy zelené a 2 kusy žluté papriky. Hotové potřeme olivovým olejem, posypeme kayenským (nebo orientálním) kořením a opékáme na grilu ze všech stran 3 - 4 minuty, aby bylo maso měkké.
- 3Připravíme salsu, kterou k masu budeme podávat: do mísy vložíme kostky z malého ananasu a okurky (bez jader), nakrájenou červenou cibulku, jemně nasekanou čerstvou mátu, očištěnou nasekanou menší chilli papričku a limetkovou šťávu, promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.