Hovězí špíz na kayenský způsob

19 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si osm dřevěných špejlí na špízy, na 30 minut je namočíme do studené vody.
  • 2
    Hovězí maso, očištěnou zelenou a žlutou papriku nakrájíme na kostky (cca 2 x 2 cm). Takto připravené kousky napichujeme na špejle, vždy 4 kostky masa, 2 kusy zelené a 2 kusy žluté papriky. Hotové potřeme olivovým olejem, posypeme kayenským (nebo orientálním) kořením a opékáme na grilu ze všech stran 3 - 4 minuty, aby bylo maso měkké.
  • 3
    Připravíme salsu, kterou k masu budeme podávat: do mísy vložíme kostky z malého ananasu a okurky (bez jader), nakrájenou červenou cibulku, jemně nasekanou čerstvou mátu, očištěnou nasekanou menší chilli papričku a limetkovou šťávu, promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.