Hovězí steak s křenovým máslem
50 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusKřen
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceTymián
- 2kusyKarotka
- 200gramůKvěták
- 200gramůKapusta růžičková
- 7gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
73 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, poté ho utřeme se solí a nastrouhaným křenem. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme ztuhnout v lednici či mražáku.
- 2Hovězí rozkrájíme na 4 steaky - potřeme olejem a počkáme, až budou mít pokojovou teplotu. Poté je osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty z každé strany. Poté necháme 10 minut odpočívat.
- 3Zeleninu krátce povaříme a poté osmahneme na výpeku z masa.
- 4Maso podáváme se zeleninou a křenovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.