Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky

40 min.
Thajsko

Ingredience

    • 450gramůHovězí svíčková
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 3lžíceKari pasta
    • 600mililitrůKokosové mléko
    • 4kusyLimetka kafrová
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 150gramůThajský lilek
    • 1hrstThajská bazalka
    • 2kusyChilli paprička zelená
    • 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
33 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků.
  • 3
    Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.