Hovězí svíčková směs na zeleném kari s thajskými lilky
40 min.
Ingredience
- 450gramůHovězí svíčková
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceKari pasta
- 600mililitrůKokosové mléko
- 4kusyLimetka kafrová
- 1lžičkaCukr třtinový
- 150gramůThajský lilek
- 1hrstThajská bazalka
- 2kusyChilli paprička zelená
- 2lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
33 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme přebytečný tuk a pokrájíme na delší, tenké nudličky. Odložíme stranou.
- 2Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme kari pastu, dokud se neuvolní výrazné aroma. Poté postupně přiléváme polovinu kokosového mléka a za stálého míchání cca 5-6 minut povaříme. Na povrchu se nám musí objevit olejový film. Vložíme maso, limetkové listy, přidáme rybí omáčku, cukr a na poloviny rozkrojené thajské lilky. Cca 2-3 minuty vaříme, potom vlijeme zbytek kokosového mléka. Znovu přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa a lilků.
- 3Těsně před servírováním vmícháme bazalku, rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanými chilli papričkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.