Hovězí vývar s bramborami
78 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory rané
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 375decilitrůGranule dashi
- 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 2lžíceCukr krupice
- 60mililitrůVíno Saké
- 500gramůHovězí maso přední
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
815 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso dáme na 2 hodiny do ledničky, aby bylo částečně vymrzlé. Brambory omyjeme, oloupeme a namočíme na 20 minut do studené vody.
- 2Vyndáme maso z chladničky a nakrájíme ho na větší nudličky. Maso promícháme s 1 lžící rostlinného a slunečnicového oleje.
- 3Do větší pánve nalijeme zbytek rostlinného oleje a rozpálíme. Vhodíme na kostky nakrájené brambory a opečeme je ze všech stran asi 8-10 minut. Vyndáme je z pánve. Do té přidáme ještě olej, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme je stranou k bramborám.
- 4Na téže pánvi osmahneme vepřové maso. Smažíme asi 4 minuty.
- 5Do pánve k masu přihodíme brambory s cibulí a přilijeme dashi, sójovou omáčku, saké a cukr. Snížíme teplotu a vaříme asi 40 minut, dokud maso i brambory nejsou měkké.
- 6Podáváme v hlubších miskách .
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.