Hovězí vývar s bramborami

78 min.
Japonsko

Ingredience

    • 2kusyBrambory rané
    • 1lžíceOlej slunečnicový
    • 60mililitrůOlej rostlinný
    • 1kusCibule
    • 375decilitrůGranule dashi
    • 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
    • 2lžíceCukr krupice
    • 60mililitrůVíno Saké
    • 500gramůHovězí maso přední
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
815 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso dáme na 2 hodiny do ledničky, aby bylo částečně vymrzlé. Brambory omyjeme, oloupeme a namočíme na 20 minut do studené vody.
  • 2
    Vyndáme maso z chladničky a nakrájíme ho na větší nudličky. Maso promícháme s 1 lžící rostlinného a slunečnicového oleje.
  • 3
    Do větší pánve nalijeme zbytek rostlinného oleje a rozpálíme. Vhodíme na kostky nakrájené brambory a opečeme je ze všech stran asi 8-10 minut. Vyndáme je z pánve. Do té přidáme ještě olej, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme je stranou k bramborám.
  • 4
    Na téže pánvi osmahneme vepřové maso. Smažíme asi 4 minuty.
  • 5
    Do pánve k masu přihodíme brambory s cibulí a přilijeme dashi, sójovou omáčku, saké a cukr. Snížíme teplotu a vaříme asi 40 minut, dokud maso i brambory nejsou měkké.
  • 6
    Podáváme v hlubších miskách .

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.