Hraběnčiny řezy II
60 min.
Ingredience
- 450gramůMouka polohrubá
- 200gramůMáslo čerstvé
- 6gramůKypřící prášek do pečiva
- 200gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 600gramůJablka
- 200gramůCukr krupice
- 100gramůOřechy vlašské
- 50gramůRozinky
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
4 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a rychle vypracujeme těsto.
- 22/3 těsta vymačkáme na plech, zbylé těsto necháme v chladničce odpočinout.
- 3Těsto na plechu poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme skořicí, rozinkami a mletými ořechy. Na jablka rozprostřeme pevný sníh ušlehaný z bílků a krupicového cukru. Navrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto.
- 4Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 10. 2015
Hraběnčiny řezy II
Vyzkoušela jsem řezy podle tohoto receptu a všem chutnalo. Těsto na postrouhání povrchu dávám na chvíli do mrazničky, spodní těsto vyvaluji na papíře na pečení který pak přendám na plech a dotvaruji zvýšené okraje. Jablka jsem nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle a pokud jsou moc šťavnatá, přidávám trochu vanilkového pudinku - prášku.