Hrachová kaše pro celiatiky
70 min.
Ingredience
- 250gramůHrách
- 3lžíceOlej stolní
- 2lžíceMajoránka
- 2lžíceMouka bezlepková
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaKoření Staročeské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
322 mg
Cukr
33 mg
Postup přípravy
- 1Hrách uvaříme podle návodu a zcedíme. Z oleje a bezlepkové mouky připravíme světlou jíšku
- 2v polévkovém hrnci. Na jíšku nasypeme hrách, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený, dále přisypeme Staročeské koření a za občasného promíchání vaříme s jíškou 20 minut. Před koncem vaření přisypeme majoránku a důkladně promícháme.
- 3Hrachovou kaši servírujeme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.