Hrachová kaše s drožďovým bešamelem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůTuk
- 50gramůDroždí
- 60gramůSádlo škvařené
- 1litrVoda pitná
- 400gramůHrách loupaný
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočený hrách uvaříme do měkka, scedíme a prolisujeme.
- 2Na části tuku osmahneme droždí. Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme droždí, zalijeme mlékem a povaříme na bešamel.
- 3Bešamel přidáme k prolisovanému hrachu, osolíme a vymícháme na hladkou kaši. Polijeme ji rozpuštěným sádlem a posypeme osmaženou cibulkou.
- 4Podáváme s uzeninou a kysaným zelím nebo okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.