Hrachová kaše s drožďovým bešamelem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 40gramůTuk
    • 50gramůDroždí
    • 60gramůSádlo škvařené
    • 1litrVoda pitná
    • 400gramůHrách loupaný
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočený hrách uvaříme do měkka, scedíme a prolisujeme.
  • 2
    Na části tuku osmahneme droždí. Ze zbylého tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme droždí, zalijeme mlékem a povaříme na bešamel.
  • 3
    Bešamel přidáme k prolisovanému hrachu, osolíme a vymícháme na hladkou kaši. Polijeme ji rozpuštěným sádlem a posypeme osmaženou cibulkou.
  • 4
    Podáváme s uzeninou a kysaným zelím nebo okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.