Hradecký dezert
25 min.
Ingredience
- 120mililitrůVoda pitná
- 4lžíceLikér čokoládový
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
- 750gramůJahody
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku.
- 2Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky.
- 3Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou.
- 4Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.