Hradecký dezert

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 120mililitrůVoda pitná
    • 4lžíceLikér čokoládový
    • 100gramůCukr krupice
    • 1kusVejce slepičí
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
    • 750gramůJahody
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku.
  • 2
    Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky.
  • 3
    Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou.
  • 4
    Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.