Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
474 mg
Cukr
420 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole rozpálíme česnekový olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku.
  • 2
    Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu k parmské šunce, restujeme dalších 5 minut.
  • 3
    Poté přidáme máslo, tymián, mražený hrášek a za stálého míchání restujeme.
  • 4
    Poté podlijeme vodou, promícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 15 minut.
  • 5
    Nakonec odstavíme kastrol s hráškem ze sporáku a přimícháme najemno nastrouhaný ementál, důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut odpočívat. Ihned poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.