Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce
45 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej česnekový
- 200gramůŠunka parmská
- 6kusůCibulka jarní
- 15gramůMáslo čerstvé
- 800gramůHrášek mražený
- 170mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaTymián sušený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
474 mg
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1V kastrole rozpálíme česnekový olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku.
- 2Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu k parmské šunce, restujeme dalších 5 minut.
- 3Poté přidáme máslo, tymián, mražený hrášek a za stálého míchání restujeme.
- 4Poté podlijeme vodou, promícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 15 minut.
- 5Nakonec odstavíme kastrol s hráškem ze sporáku a přimícháme najemno nastrouhaný ementál, důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut odpočívat. Ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.