Hřebenatky z Bílého domu
20 min.
Ingredience
- 900gramůŠpenát listový čerstvý
- 12kusůHřebenatka
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2gramySůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na oleji podusíme opraný, okapaný a osolený špenát asi 5 minut pod pokličkou.
- 2Do prázdné pánve dáme zbývající olej na něm zprudka opékáme z každé strany posolené a citronem pokapané hřebenatky asi 3 minuty.
- 3Špenát rozložíme na nahřáté talíře a na každý špenát položíme 3 hřebenatky pokapané ořechovým olejem. Osolíme,ozdobíme na drobno posekanými vlašskými ořechy a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.