Hřebenatky zapečené v bešamelu
40 min.

Ingredience
- 16kusůHřebenatka
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůBešamel
- 80gramůSýr Gruyére
- 50gramůOřechy vlašské
- 400gramůBrambory pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, scedíme je. Ostrým nožíkem vyřízneme maso z ulit, bílé i červené maso pokrájíme nahrubo a vložíme do vymazaného pekáčku.
- 2Bešamel smícháme se smetanou a hřebenatky v pekáčku zalijeme. Posypeme nadrcenými vlašskými ořechy, strouhaným sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
- 3Podáváme s pečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.