Hřebenatky zapečené v bešamelu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, scedíme je. Ostrým nožíkem vyřízneme maso z ulit, bílé i červené maso pokrájíme nahrubo a vložíme do vymazaného pekáčku.
  • 2
    Bešamel smícháme se smetanou a hřebenatky v pekáčku zalijeme. Posypeme nadrcenými vlašskými ořechy, strouhaným sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
  • 3
    Podáváme s pečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.