Hříbky se sýrem
25 min.
Ingredience
- 100mililitrůOmáčka rajčatová
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 160gramůChléb pšeničný (bílý)
- 600gramůHříbky čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hříbky omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, lehce obalíme v mouce. Rajčatovou omáčku naředíme trochou vývaru, přimícháme do ní strouhaný sýr.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky hříbků, lehce orestujeme. Přendáme do pekáčku, zalijeme rajčatovou šťávou se sýrem a dáme zapéct. Zapékáme asi tak 15 minut.
- 3Podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.