Hříšné řezy
35 min.
Ingredience
- 4kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 1lžíceRum
- 1hrstOřechy vlašské
- 200gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkySoda jedlá
- 2lžíceMed včelí
- 200gramůTuk Hera jedlý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 3lžíceMléko polotučné
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůČokoláda hořká
- 1litrMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1367 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
50 g
Sacharidy
205 g
Vláknina
5 g
Cukr
114 g
Postup přípravy
- 1Suroviny na těsto - mouku, cukr, vejce, med, mléko a ořechy zpracujeme dohladka.
- 2Rozdělíme na 3 stejné díly, do jednoho přidáme kakao.
- 3Z dílů vyválíme 3 obdélníky velké jako plech na pečení.
- 4Pečeme 10 minut každou placku.
- 5Placky necháme do druhého dne odležet.
- 6Vanilkové pudinky uvaříme v litru mléka. Hery, žloutky, rum a moučkový cukr utřeme.
- 7Smícháme vychladlý pudink s vyšlehaným krémem.
- 8Světlou placku potřeme polovinou krému, přiklopíme tmavou a celé opakujeme.
- 9Nakonec řezy polijeme čokoládou na vaření a posypeme mletými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.