Hrníčkové knedlíky II
58 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyRohlíky bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePažitka
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
5 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto.
- 2Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel).
- 3Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 28. 10. 2015
Hrníčkové knedlíky II
Mám jedinou výhradu k poměru mouky a mléka. Buď má být v receptu více mléka nebo méně mouky. Musela jsem dost mléka přidávat, ale jinak fajn knedlíky,takže budu hodnotit kladně. Do knedlíků jsem použila petrželku a soli dala dle potřeby.Místo bílého pečiva se může použít i jiné, např. grahamové nebo sójové.