Hrníčkové knedlíky II

58 min.
Česká republika

Ingredience

      • 250gramůMouka pšeničná hrubá
      • 1lžičkaSůl
      • 200mililitrůMléko polotučné
      • 2kusyRohlíky bílé
      • 2kusyVejce slepičí
      • 1lžícePažitka
      • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
      • 1litrVoda pitná
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    710 kcal
    Bílkoviny
    27 g
    Tuky
    11 g
    Sacharidy
    123 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    447 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto.
    • 2
      Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel).
    • 3
      Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    st 28. 10. 2015
    Hrníčkové knedlíky II
    Mám jedinou výhradu k poměru mouky a mléka. Buď má být v receptu více mléka nebo méně mouky. Musela jsem dost mléka přidávat, ale jinak fajn knedlíky,takže budu hodnotit kladně. Do knedlíků jsem použila petrželku a soli dala dle potřeby.Místo bílého pečiva se může použít i jiné, např. grahamové nebo sójové.