Hrnkový perník
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 1hrnekCukr krupice
- 3lžíceKakao - prášek
- 2kusyKypřicí prášek do perníku
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1hrnekOlej stolní
- 2hrnkyMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
55 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Nejprve ušleháme v míse žloutky s částí cukru. Poté přidáme mouku, mléko, olej, kakao, kypřicí prášek, prášek do perníku, zbylý cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme asi 25minut.
- 3Hotový perník necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.