Hrnkový perník

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 2hrnkyMouka polohrubá
    • 1hrnekCukr krupice
    • 3lžíceKakao - prášek
    • 2kusyKypřicí prášek do perníku
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1hrnekOlej stolní
    • 2hrnkyMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
55 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Nejprve ušleháme v míse žloutky s částí cukru. Poté přidáme mouku, mléko, olej, kakao, kypřicí prášek, prášek do perníku, zbylý cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme asi 25minut.
  • 3
    Hotový perník necháme vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.