Hrozinkové sušenky
30 min.
Ingredience
- 80gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůHrozinky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozinky přebereme, očistíme a jemně nasekáme.
- 2Mouku prosijeme s kypřicím práškem a s cukrem. Přidáme vanilkový cukr, rozinky, vše rozemneme s máslem a spojíme rozšlehaným vejcem.
- 3Z těsta vyválíme plát vysoký asi 5mm a vykrajujeme různé tvary.
- 4Sušenky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.