Hroznový salát se smetanovým krémem

15 min.
Evropa

Ingredience

      • 200gramůKrém smetanový vanilkový
      • 1kusJablka
      • 2mililitryCitronová šťáva
      • 70gramůOřechy vlašské
      • 2špetkyCukr skořicový
      • 70mililitrůPomerančová šťáva
      • 1lžičkaCukr krupice
      • 200gramůHrozny bílé bez jader
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    314 kcal
    Bílkoviny
    6 g
    Tuky
    23 g
    Sacharidy
    27 g
    Vláknina
    4 g
    Cukr
    18 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Hroznové víno opereme, překrojíme na půlky a dáme do misky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy, zalijeme pomerančovou šťávou, přisypeme skořicový cukr a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, odložíme do lednice, kde necháme odležet 30 minut.
    • 2
      Salát rozdělíme do salátových mističek. Každou porci ozdobíme smetanovým krémem a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.