Hruška Helena

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 100mililitrůMléko plnotučné
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 150gramůČokoláda hořká
    • 1kusHrušky
    • 1kusZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko a smetanu zahřejeme v rendlíku, za stálého míchání v něm rozpustíme hořkomléčnou čokoládu.
  • 2
    Čtyři půlky kompotovaných hrušek položíme řezem na širší misku.
  • 3
    Ze zmrzliny vytvoříme kuličky, upravíme je kolem hrušek.
  • 4
    Vše přelijeme čokoládovou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.