Hrušková bublanina

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůMouka polohrubá
    • 200gramůCukr krupice
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 1kusVanilkový cukr
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 2kusyHruška
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polohrubou mouku, cukr krupici, mléko, olej, vejce, vanilkový cukr a prášek do pečiva smícháme v tekuté těsto (můžeme i rozmixovat mixérem).
  • 2
    Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něho opatrně nalijeme.
  • 3
    Hrušky si nakrájíme na drobné kousky (můžeme nechat i slupku) a poklademe je různě na těsto.
  • 4
    Poté pečeme 30 – 40 minut ve vyhřáté troubě na 170 stupňů C. Hotovou buchtu poznáme podle toho, že do ní píchneme dřevěnou špejlí a těsto na ní neulpívá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.