Hrušková marmeláda

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
84 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince hrušek a umeleme na masovém strojku.
  • 2
    Hruškovou kaši vložíme do hrnce s vodou a za stálého míchání povaříme.
  • 3
    Poté směs zvážíme a na kilo přidáme 500g cukru.
  • 4
    Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří.
  • 5
    Přidáme nakonec kyselinu citronovou.
  • 6
    Horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic.
  • 7
    Do každé sklenice vložíme pár lístků čerstvé máty.
  • 8
    Poté sklenice uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.