Hrušková marmeláda
90 min.
Ingredience
- 20gramůKyselina citrónová
- 750gramůCukr krupice
- 1,5kilogramyHrušky
- 1hrstMáta
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
84 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince hrušek a umeleme na masovém strojku.
- 2Hruškovou kaši vložíme do hrnce s vodou a za stálého míchání povaříme.
- 3Poté směs zvážíme a na kilo přidáme 500g cukru.
- 4Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří.
- 5Přidáme nakonec kyselinu citronovou.
- 6Horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic.
- 7Do každé sklenice vložíme pár lístků čerstvé máty.
- 8Poté sklenice uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.