Hrušková povidla

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusCukr vanilka
    • 10mililitrůCitronová šťáva
    • 50gramůZázvor
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1kilogramHrušky
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
8 kcal
Sacharidy
2 g
Vláknina
12 mg
Cukr
24 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Pokapeme je citronovou šťávou a pomalu přivedeme k varu.
  • 3
    Přidáme oloupaný a nastrouhaný kořen zázvoru, skořici s citronovou kůrou z jednoho citronu a vaříme na mírném ohni 30 minut.
  • 4
    Vmícháme vanilinový cukr a dále vaříme ještě asi 15 minut.
  • 5
    Hotová povidla nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.