Hruškové muffinky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 80gramůHera
    • 100gramůCukr třtinový
    • 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůCukr vanilka
    • 250gramůZakysaná smetana
    • 5kusůHrušky
    • 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr vysypeme do mísy, přidáme na kousky nakrájenou Heru a šlehačem vyšleháme do bílé hmoty, pomalu přidáváme mouku, potom kypřící prášek, vanilkový cukr a nakonec vlijeme smetanu.
  • 2
    Z umytých hrušek odkrojíme tenké plátky na ozdobu a zbytek nakrájíme na malé kostky, které promícháme se zázvorem a přimícháme do připraveného těsta.
  • 3
    Do formy na muffiny položíme košíčky, naplníme je těstem, ozdobíme plátky hrušek a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut. Do muffinů píchneme párátko, když na něm není nalepené těsto, jsou upečené. Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.