Hruškové pyré s hruškovými křížalami
210 min.
Ingredience
- 500gramůHrušky sušené
- 1,5kilogramyHrušky
- 350gramůCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceJalovec
Počet porcí:
48Postup přípravy
- 1Vroucí vodou zalijeme sušené hrušky (křížaly), alespoň 12 hodin je necháme bobtnat. Křížaly poté vaříme asi 20 minut do měkka ve vodě, ve které se 12 hodin namáčely (je-li třeba, vaříme i déle). Během vaření křížal oloupeme hrušky, jádřince odstraníme, dužinu nakrájíme na větší kousky a společně s nasekaným jalovcem i cukrem přidáme ke křížalám. Vše přivedeme k varu, na středním plameni za občasného promíchávání vaříme asi 15 minut (do změknutí hrušek). Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Uvařenou směs rozmixujeme, nalijeme do ohnivzdorné misky na zapékání nebo pekáčku, na dolní liště trouby pečeme asi 2 hodiny. Ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.