Hruškové pyré s hruškovými křížalami

210 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
48

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
69 kcal
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vroucí vodou zalijeme sušené hrušky (křížaly), alespoň 12 hodin je necháme bobtnat. Křížaly poté vaříme asi 20 minut do měkka ve vodě, ve které se 12 hodin namáčely (je-li třeba, vaříme i déle). Během vaření křížal oloupeme hrušky, jádřince odstraníme, dužinu nakrájíme na větší kousky a společně s nasekaným jalovcem i cukrem přidáme ke křížalám. Vše přivedeme k varu, na středním plameni za občasného promíchávání vaříme asi 15 minut (do změknutí hrušek). Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Uvařenou směs rozmixujeme, nalijeme do ohnivzdorné misky na zapékání nebo pekáčku, na dolní liště trouby pečeme asi 2 hodiny. Ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.