Hruškovka
50 min.
Ingredience
- 400gramůVánočka máslová
- 3kusyHrušky
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMarmeláda malinová
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceCitronová šťáva
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. Vánočku nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce a skořici. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a zastříkneme citronovou šťávou. Smetanu rozšleháme s marmeládou.
- 2Pekáče vyložíme plátky vánočky, které jsme namočili v ochuceném mléce. Plátky potřeme rozšlehanou smetanou s marmeládou, pokapeme medem a poklademe plátky hrušek. Hrušky překryjeme dalšími plátky vánočky zvlhčenými ochuceným mlékem. Pokud nám zbudou suroviny, uděláme další vrstvu, která musí končit plátky vánočky.
- 3Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až plátky vánočky zezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.