Hruškovka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. Vánočku nakrájíme na plátky. V mléce rozšleháme vejce a skořici. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a zastříkneme citronovou šťávou. Smetanu rozšleháme s marmeládou.
  • 2
    Pekáče vyložíme plátky vánočky, které jsme namočili v ochuceném mléce. Plátky potřeme rozšlehanou smetanou s marmeládou, pokapeme medem a poklademe plátky hrušek. Hrušky překryjeme dalšími plátky vánočky zvlhčenými ochuceným mlékem. Pokud nám zbudou suroviny, uděláme další vrstvu, která musí končit plátky vánočky.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až plátky vánočky zezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.