Hruškovo-cibulová omáčka
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyHrušky
- 1lžíceSirup javorový
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 4lžičkyOmáčka sójová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej olivový
- 0,25lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kuchyňského robotu, hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Vše rozmixujeme na kaši.
- 2V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme česnekový olej a připravenou hruškovou-cibulovou kaši v něm dusíme na mírném ohni asi 30 minut.
- 3Poté přidáme javorový sirup a dusíme dalších 15 minut. Zaprášíme moukou a přidáme zázvor a za stálého míchání přimícháme kuřecí vývar.
- 4Za stálého míchání přivedeme k varu a dochutíme sójovou omáčkou. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.