Hruškový chlebíček s brusinkami

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Hrušky omyjeme, kůru okrájíme a dužinu na hrubém struhadle nastrouháme.
  • 3
    V míse smícháme máslo, pomerančovou kůru a cukr, přidáme vejce a utřeme.
  • 4
    Dále přimícháme nastrouhané hrušky, brusinky, pomerančovou šťávu, muškátový oříšek a kypřící prášek do pečiva. Těsto vlijeme do připravené chlebíčkové formy.
  • 5
    Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a až poté vyklopíme.
  • 6
    Chlebíček posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.