Hruškový chlebíček s brusinkami
85 min.
Ingredience
- 3kusyHrušky
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePomerančová kůra
- 4lžícePomerančová šťáva
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůBrusinky sušené
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem.
- 2Hrušky omyjeme, kůru okrájíme a dužinu na hrubém struhadle nastrouháme.
- 3V míse smícháme máslo, pomerančovou kůru a cukr, přidáme vejce a utřeme.
- 4Dále přimícháme nastrouhané hrušky, brusinky, pomerančovou šťávu, muškátový oříšek a kypřící prášek do pečiva. Těsto vlijeme do připravené chlebíčkové formy.
- 5Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a až poté vyklopíme.
- 6Chlebíček posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.