Hruškový crumble s čokoládou
35 min.
Ingredience
- 5kusůHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůCukr krupice
- 75gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPoleva čokoládová
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky dáme do jedné zapékací mísy nebo rozdělíme do 4 zapékacích misek a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Smícháme mouku a cukr, máslo nakrájíme na malé kousky a ihned zapracujeme do mouky, aby tak vznikla drobenka. Polevu nasekáme a smícháme s drobenkou. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.
- 3Čokoládovou drobenku rozdělíme na hrušky a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud drobenka nezezlátne. Podáváme ještě teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.