Hruškový crumble s čokoládou

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 5kusůHrušky
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 50gramůCukr krupice
    • 75gramůMáslo čerstvé
    • 50gramůPoleva čokoládová
    • 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky dáme do jedné zapékací mísy nebo rozdělíme do 4 zapékacích misek a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Smícháme mouku a cukr, máslo nakrájíme na malé kousky a ihned zapracujeme do mouky, aby tak vznikla drobenka. Polevu nasekáme a smícháme s drobenkou. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.
  • 3
    Čokoládovou drobenku rozdělíme na hrušky a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud drobenka nezezlátne. Podáváme ještě teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.