Hruškový dezert - vynikající a rychlý
40 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 2kusyOřechy vlašské
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 4centilitryHruškovice
- 4lžíceCukr třtinový
- Čokoládová poleva
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůČokoláda 70% kakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
870 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
69 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Čtyři zralé, polotvrdé hrušky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a zbavíme opatrně jadřinců. Pak je oloupeme tak, že hruškám necháme stopky, ale spodek nepatrně seřízneme, abychom hrušky mohli "posadit". Místo jadřince do každé hrušky vložíme čtvrtku vlašského ořechu a obě poloviny každé hrušky zase k sobě přitiskneme. (Můžeme je i ze spodu zachytit párátkem.)
- 3Pak hrušky "posadíme" na připravený plech, zakapeme citrónovou šťávou a polijeme hruškovicí. Nakonec je zlehka posypeme třtinovým cukrem, dáme je do horké trouby a pečeme asi 20 minut.
- 4Mezitím si připravíme čokoládovou polevu: v rendlíku přivedeme k varu smetanu. Poté ji odstavíme z plotny, do horké smetany dáme nalámanou čokoládu a mícháme do doby, až se rozpustí.
- 5Upečené hrušky dáme na servírovací talířky, které jsme ozdobili čerstvými zelenými listy (pokud možno hruškovými). Každou hrušku "posadíme" na listy a hned je ozdobně polijeme čokoládovou polevou.
- 6Servírujeme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.