Hruškový džem se zázvorem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.
  • 2
    Zázvor oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zamícháme do hruškového pyré.
  • 3
    Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
ula
pá 18. 10. 2013
Doporučuji
stepankovaaneta
po 31. 3. 2014
Dělám stejně a je to moc dobré. Doporučuji !!!