Hruškový džem se zázvorem
35 min.
Ingredience
- 1200gramůHrušky
- 40gramůZázvor celý
- 1000gramůCukr želírovací
- 2kusySkořice celá
- 3kusyCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.
- 2Zázvor oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zamícháme do hruškového pyré.
- 3Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
ula
pá 18. 10. 2013
Doporučuji
stepankovaaneta
po 31. 3. 2014
Dělám stejně a je to moc dobré. Doporučuji !!!