Hruškový koláč

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vyválíme do tvaru většího kola než máme formu.
  • 2
    Dno formy i její kraje vyložíme těstem, kraje stočíme dolů, takže je zdvojíme.
  • 3
    Oloupané hrušky zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na koláč, pocukrujeme a přidáme nakrájené máslo. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Pečeme do zlatova.
  • 5
    Upečený ješte teplý koláč potřeme džemem, který nejprve trochu rozehřejeme.
  • 6
    Hruškový koláč podáváme teplý.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.