Hruškový koláč
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceDžem rybízový
- 80gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
- 5kusůHrušky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Těsto vyválíme do tvaru většího kola než máme formu.
- 2Dno formy i její kraje vyložíme těstem, kraje stočíme dolů, takže je zdvojíme.
- 3Oloupané hrušky zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na koláč, pocukrujeme a přidáme nakrájené máslo. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
- 4Pečeme do zlatova.
- 5Upečený ješte teplý koláč potřeme džemem, který nejprve trochu rozehřejeme.
- 6Hruškový koláč podáváme teplý.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.