Hruškový koláč s meruňkami
70 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůVoda pitná
- 400gramůHrušky
- 250gramůMeruňky
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůCukr moučkový
- 40mililitrůSirup rybízový
- 25mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, krupicový cukr a promícháme. Přidáme měkké máslo, prsty ho zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto a necháme v lednici půl hodiny odležet. Plech vysteleme papírem na pečení, těsto vyválíme na středně silný plát, položíme na plech, zatížíme fazolemi, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Poté odstraníme fazole a pečeme dalších 15 minut.
- 2Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a pokrájíme také na kostičky. Hrušky s meruňkami vsypeme do misky, posypeme moučkovým cukrem, zakápneme citronovou šťávou, sherry a promícháme. Ovoce naneseme na těsto, pokapeme sirupem, vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut.
- 3Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.