Hruškový koláč s meruňkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, krupicový cukr a promícháme. Přidáme měkké máslo, prsty ho zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto a necháme v lednici půl hodiny odležet. Plech vysteleme papírem na pečení, těsto vyválíme na středně silný plát, položíme na plech, zatížíme fazolemi, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Poté odstraníme fazole a pečeme dalších 15 minut.
  • 2
    Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a pokrájíme také na kostičky. Hrušky s meruňkami vsypeme do misky, posypeme moučkovým cukrem, zakápneme citronovou šťávou, sherry a promícháme. Ovoce naneseme na těsto, pokapeme sirupem, vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut.
  • 3
    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.